Продължавайте да четете и ще откриете 10 страхотни предложения за екстремни преживявания, на които можете да се насладите в района на София. За да не си задавате повече въпроса “Къде да отидем следващия уикенд?” – ние идваме на помощ за вас.

Къде да отидем около София? Най-често задаваният въпрос през уикенда

Със сигурност не искате да губите пореден уикенд, седейки у дома. София е страхотен град, но през събота и неделя на всеки  му се иска да излезе малко навън и да смени обстановката. Ако и вие се чудите къде да отидете около София, то ние ще ви дадем най-добрите места, на които можете да организирате и екстремни преживявания! Съчетайте пътуването с адреналина и изпробвайте нещо различно.

10 идеи къде да отидем около София

  1. Искърско дефиле
    Разстояние от София: 20 км.

Времетраене на пътуване от София:  40 минути

Ако се чудите какво да правите уикенда в района на София, най-лесният и бърз вариант е да отидете в района на Искърското дефиле и град Нови Искър, Кътина и село Мрамор. Там пейзажите са като кадри от поздравителни картички и могат да ви оставят без дъх!

Едното ни екстремно предложение за “нещоправене” през уикенда е свободен полет с балон. Продължителността на полета е 30 минути, в които ще се насладите на красотата на България и околността около река Искър. Полетите се изпълняват всеки ден и зависят от метеорологичните условия. Височината на издигане е от 400 м. до 1000 м. Могат да се организират и издигания във въздуха с група до 6 човека.

Другото ни уникално преживяване стартира в град Нови Искър и завършва в София – това е преживяването офроуд с АТВ до София. Маршрутът е с продължителност 1 час, в който ще изпитате толкова силни емоции… обещаваме! Организаторите са професионалисти, те ще ви дадат и защитна каска/шлем, за да мине всичко както трябва и без злополуки. Препоръчваме!

 

  1. Душанци

Разстояние от София: 90 км.

Времетраене на пътуване от София:  1 час и 40 минути

Ако се чудите къде е Душанци, то ще ви ориентираме, че се намира в Община Пирдоп, Софийска област. Това е село, известно с язовира си Душанци, където се случват:

Бънджи скок и каяк в един ден – Скок с бънджи от виадукт до гр. Клисура и каяк в яз. Душанци – разстоянието между двете локации е около 30 минути с кола. 

Двудневен каяк, за да има какво да правите през уикенда

Водни спортове за тези, на които им липсват вълните

  1. Язовир Искър

Предлагаме ви водно занимание номер 1 – гребане с каяк

  1. Клисура

Разстояние от София: 112 км.
Времетраене на пътуване от София: 2 часа

Клисура е една от най-популярните дестинации за бънджи скокове. Пещерата Проходна е страхотно място за силни емоции, не изпускайте възможността да ги изпитате.

Екстремен уикенд на Проходна или Клисура

Скок с бънджи за подарък

  1. Витоша и Стара планина

Страхотното преимущество на София е, че столицата ни е близо до страхотните планини Витоша и Стара планина. Там могат да се случат много страхотни неща:

Адреналин преживяване на 4 гуми

Адреналин преживяване офроуд на 2 гуми Адреналин преживяване на моторни шейни

  1. Перник 

Разстояние от София: 35 км.
Времетраене на пътуване от София: 40 минути

Перник е толкова близо до София, че е грехота, ако не се възползвате в тази локация. За само 40 минути можете да отидете там на разходка, както и да съчетаете посещението с екстремно преживяване:

Мотивационен полет с делтапланер до Перник

Тандемен полет с парапланер до Перник

Не е нужен опит – насладете се на свободното падане около София. Опознавателен полет с моторен делтапланер или парапланер до 500 метра над терен със скорост до 80 км/час. Лети се над Вискяр планина в близост до с.Расник, Перник. Включено е и видеозаснемане, за да се похвалите на приятелите си.

 

  1. Преход до Рилския манастир и Стобските пирамиди
    Разстояние от София: 110 км.
    Времетраене на пътуване от София: 1:30-2 часа 

Рилския манастир и Стобските пирамиди също са страхотни тайнствени места за тиймбилдинг около София, които определено трябва да посетите. Можете също да организирате преход или офроуд в областта. Съчетайте и двете забележителности в един ден и добавете пъзели, приключения или друго предизвикателство, което може да се организира.

  1. Панчарево

Разстояние от София: 20 км

Времетраене на пътуване от София: 30 минути

Това е една страхотна идея за тиймбилдинг около София, защото е наистина много близко, като същевременно гледката те кара напълно да забравиш за големия град. Там може да се организира готин куест, както и да гледате залеза и да се забавлявате на фона на Панчаревското езеро. Хем сте извън столицата, хем сте до нея. Освен това тук може да се пробвате и с набиращия популярност падъл борд. Подходящо, ако е трудно да намерите достатъчно ентусиасти за тиймбилдинг, склонни да пътуват.

  1. Рилски езера

Разстояние от София: 70 км.
Времетраене на пътуване от София: 5-7 часа преход

Рилските езера изискват специално внимание, затова трябва да ги посетите по незабравим начин. Те са около София и предлагат неповторима гледка, която просто трябва да се види на живо, защото е неописуема.

Полет с паратрайк

Полетът е за един и продължава 15-минути и включва видео заснемане. Полетът с паратрайк е истинска наслада, особено за авантюристите, които искат просто да се настанят удобно на седалката и да полетят като птици. Паратрайкът е комбинация от парапланер и трайк с две седалки и двигател с пропелер в задната част. Това елиминира нуждата от тичане при излитане или кацане, като свежда до минимум и риска от контузии. 

  1. Боянския водопад

Разстояние от София: 20 км.

Времетраене на пътуване от София: 40 минути

Боянският водопад е красива и зрелищна гледка, подходяща за туристически преход. Препоръчваме ви трасето с посещение на красивата Боянска църква – музей с древна история. Насладете се на природата.

Можете да се насладите на всяко едно от тиймбилдинг преживяванията с GiftTube – организация, достъпни цени, сигурно забавление.

Какво да правя през уикенда? Идеи около София

Често ли се чувствате претоварени? А изморени? Ако искате да преотвратите бърнаут, препоръчваме да пътувате през уикенда, както и по време на всяка отпуска. Не пропускайте да мислите за почивката от по-рано – така ще можете да се възползвате от всеки свободен час и да го изпълните с емоции.

Какво да правя през уикенда? О, възможностите са толкова много и сме уверени, че успяхме да ви докажем, че е така. Вече ще имате много идеи за това как да прекарате свободното си време. Събрахме този списък с най-добрите идеи къде да отидете около София, за да не се оплаквате повече! Преживяванията на GiftTube са тук, за да направят живота ви по-вълнуващ! Онлайн поръчка, над 300 предложения, лесна поръчка и организация. Следете ни!